HOE WORDT ANTA GEMAAKT?
Voor ANTA worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten gebruikt. Maar hoe worden de keelpastilles eigenlijk gemaakt?
De eerste stap is het afwegen en mengen van de basisingrediënten die we om begrijpelijke redenen niet prijs geven. Ons geautomatiseerd weegsysteem en elektronisch gecontroleerd mengsysteem zorgen ervoor dat de kwaliteit en de samenstelling van het mengsel steeds hetzelfde zijn.
Het basismengsel, dat is ontstaan na het wegen en mengen, koken we bij een hoge temperatuur. Dit gebeurt geautomatiseerd. Door het koken verdwijnt het vocht uit het basismengsel.
Aan het mengsel voegen we andere ingrediënten toe: zuur, zout en natuurlijke smaakstoffen. Er worden geen (kunstmatige) kleurstoffen toegevoegd. Nadat we alles goed met elkaar hebben vermengd, laten we het ‘deeg’ dat nu is ontstaan op een lopende band afkoelen.
Een machine maakt er vervolgens een lange, ronde streng van waarna het deeg in een machine razendsnel kleine ovale keelpastilles vormt. Daarna laten we via een koeltunnel de keelpastilles verder afkoelen.
De laatste stap! De keelpastilles gaan naar een wikkelmachine waar ze apart worden verpakt in een wikkeltje. Zo kan er geen vocht bij, plakken de keelpastilles niet aan elkaar en blijven ze hygiënisch om mee te nemen of te presenteren. De gewikkelde pastilles worden tot slot automatisch verpakt in een zakje. Nu zijn de ANTA keelpastilles hélemaal klaar om naar de winkel gebracht te worden. Op weg naar jou!