FAQ
Veelgestelde vragen
Nee. ANTA keelpastilles verzachten en verzorgen, maar is geen medicijn. Bij ernstige keelpijn is het raadzaam om een arts of apotheker om advies te vragen.
De naam ANTA is verzonnen in de oude Lemco-fabriek in Rotterdam. Oorspronkelijk heette de keelpastille Anti Flu, maar dit werd door instanties niet toegestaan omdat het de suggestie wekte dat het een antigriepmedicijn zou zijn. Daarom werd het gewijzigd in ANTA en wordt de keelpastille nu al heel lang met succes onder deze naam verkocht.
Er zijn 8 smaken ANTA. Drie daarvan zijn suikervrij en worden gezoet met Stevia.
ANTA gebruik je als keelpastille, verzachtend en verzorgend. Daarnaast gebruik je ANTA als ademverfrisser na een kopje koffie, na een lekker diner of voordat je uit gaat. ANTA is er in 8 smaken, waarvan 3 smaken suikervrij zijn.
Kijk op deze pagina hoe ANTA wordt gemaakt.
ANTA Drop Menthol, ANTA Honey Lemon Menthol en ANTA Granaatappel Cranberry Menthol bevatten niet-kunstmatige kleurstoffen. Alle andere smaken bevatten geen kleurstoffen. Ook worden er alleen maar natuurlijke smaakstoffen toegevoegd.
Ja. Alle smaken van ANTA zijn glutenvrij.
Ja, behalve de ANTA Honey Lemon Menthol, zijn alle smaken ANTA vegan. De ANTA Honey Lemon Menthol bevat honing en is daarom niet vegan, maar wel vegetarisch.
Alle suikervrije producten die gemaakt worden met zoetstoffen kunnen bij overmatig gebruik laxerend werken. Bij normaal gebruik merk je daar niets van.
Stevia is een zoetstof die gehaald wordt uit het Zuid Amerikaanse Stevia plantje. De drie suikervrije varianten van ANTA worden gezoet met Stevia.
ANTA keelpastilles zijn per stuk verpakt om te voorkomen dat ze in de zak aan elkaar kleven en om het mogelijk te maken om er een aantal los mee te nemen in je zak of tas.
Ja, de zak is van recyclebaar plastic.
Wij kiezen bewust voor een duurzamer alternatief. De wikkels zijn nu namelijk niet meer van plastic. Zo willen wij een bijdrage leveren aan de reductie van plastic afval. Bovendien zijn wikkels van waspapier zwaarder, waardoor ze (ongewild) minder snel uit je broek- of jaszak vallen. En dus hopelijk minder snel op straat of in de natuur terecht komen. Meer informatie over de waspapieren wikkels vind je hier.
De wikkel is gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier en ter bescherming gecoat met een plantaardige was van mais en koolzaad. Geheel palmolie- en kokosolievrij.
Nee, dit mag niet. Dat komt door de plantaardige waslaag. Deze beschermt het papier tegen vocht, wat nodig is om de keelpastille goed te houden. Industriële recycling van oud papier gebeurt echter door toevoeging van water. Van papier wordt zo pulp gemaakt; de basis voor hergebruik. Door de was lost de wikkel tijdens dit proces niet snel genoeg op. Ter vergelijking, dat geldt bijvoorbeeld ook voor papieren koffiebekers.
Ja, de waspapieren wikkels zijn biologisch afbreekbaar. Wel vertraagt de plantaardige was het afbraakproces, maar mocht een wikkel onverhoopt in de natuur terechtkomen vergaat deze uiteindelijk wel in tegenstelling tot plastic.
Bij ANTA is dit een continue afweging. We zoeken altijd naar mogelijke milieuvriendelijke alternatieven. Zo zijn wij bijvoorbeeld overgestapt op het gebruik van papieren in plaats van plastic tape bij verpakking in dozen op onze productielocatie. Ook kiezen wij er bewust voor deze dozen niet meer te bedrukken.
ANTA keelpastilles worden veel buitenshuis gegeten en vaak los meegenomen in broek- of jaszak. De voorheen gebruikte plastic wikkel was erg dun en licht. Een belangrijke reden waarom deze vaak per ongeluk op de grond viel bij bijvoorbeeld het pakken van je sleutels of iets anders. Dit gebeurt gelukkig minder snel bij de nieuwe zwaardere waspapieren wikkel. Maar we zijn ook realistisch. Het wil niet zeggen dat alle waspapieren wikkels automatisch in de afvalbak terechtkomen, waar ze horen. Daarom is het goed om te weten dat de wikkel biologisch afbreekbaar is en uiteindelijk zal vergaan in de natuur. Verder willen wij iedereen graag nadrukkelijk wijzen op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid. Dat doen wij onder andere met een tekst op de verpakking: “gooi afval in de afvalbak en niet op straat of in de natuur.” Want alleen samen kunnen we zwerfafval tegengaan.